sunnuntai 1. huhtikuuta 2018

Mikon valmennus, päivä 2. Vihdoin laukka etenee

Perjantai aamuna vuorossa oli Mikon valmennuksen toinen päivä, tosin hieman kevyempänä sillä sunnuntaina meillä olisi kisat jolloin liikaa hyppyjä ei olisi järkevää ottaa. Chaina oli nyt heti alkuun rennompi kuin torstaina, mutta silti normaaliin nähden alkuverryttely oli paljon jännityneempää kuin kotona. Hyppäämisen aloitimme samalla suoralla linjalla kuin edellisenä päivänä, useamman kerran putkeen niin että lisäsimme joka kerta yhden askeleen enemmän. Vasemmassa kierroksessa Chaina pysyikin suorana varsin hyvin, mutta välillä pidätteistä aiheutui ylimääräisiä vaihtoja linjalle vaikka laukka pysyi yllä muuten hyvin.
Oikeassa kierroksessa linjalla Chaina ei pysynyt niin hyvin suorana vaan heittelehti molempiin suuntiin kun ei halunnut ottaa pidätteitä niin hyvin läpi. Mikon mukaan minun tulikin kiinnittää huomiota siihen että otan molemmilla käsillä pidätteet yhtä vahvasti läpi, sillä toinen käteni nousee helposti ylöspäin ja toinen taas painuu alas jolloin pidätteet tulevat epätasapainoisesti ja Chaina lähtee painumaan oikealle ja vasemmalle. Laukan lyhentäminen vaikutti positiivisesti Chainan laukkaan kaarteissa, sillä linjan jälkeinen oikea kaarre sujui helpommin myötälaukassa ilman ylimääräisiä vaihtoja vaikka toki niitäkin tuli välillä.

Linjan onnistuessa hyvin koottuna seitsemällä askeleella, rupesimme tulemaan sitä vuoroittain viidellä ja neljällä askeleella. Aiemmin Mikon kursseilla, ja muutenkin tämä on aiheuttanut meille haasteita sillä sen jälkeen kun olen saanut Chainan hyvin avuille ja odottamaan väleissä, en ole saanutkaan sitä enää pohkeesta tarpeeksi eteen ja meno on helposti ollut alitempoista. Nyt kuitenkin neljä askelta onnistui hyvin vaikka olimme koonneet laukkaa laukkaa, eikä väli meinannut jäädä edes pitkäksi.

Lopuksi tulimme pienen radan johon oli hyvä lopettaa. Radalla Chaina eteni hyvin, ja etenkin alkuradasta sain ratsastettua sen hyvin eteen kaarteesta jolloin paikat olivat hyviä. Nyt myöskään vesi ei jännittänyt tammaa, ja vaikka esteen jälkeen tuleva tiukka kaarre menikin ristilaukassa vaikka laukka eteni koko ajan hyvin. Radan isoin virhe oli itselleni tiukan kaarteen jälkeinen okseri jonne nyppäsin ylimääräisen askeleen, mutta sen jälkeen laukka jatkui hyvin. Sarjalla painuimme hieman oikealle, mutta tämä oli täysin oma virheeni sillä lähdin jo a-osalla kääntymään oikealle ja Chaina painuu sinne jo muutenkin jolloin minun tulisi kiinnittää huomio siihen että olisimme enemmänkin vasemmassa reunassa jos esteen jälkeen pitää kääntyä oikealle.

Kisojen takia emme ottaneet toistoja rataan, sillä Chainan suorittamisessa ei ollut mitään negatiivista sanottavaa ja se teki kaiken kuten sen käskinkin tehdä. Mikko totesikin että rata oli hyvä ilman okserille tullutta ylimääräistä askelta, mutta siinäkin Chaina otti askeleen vain koska käskin sen ottaa askeleen. Verrattuna aiempaan, on laukka alkanut rullaamaan paljon paremmin jolloin etenemme läpi radan sopivammassa temmossa jolloin hyppääminenkin on helpompaa.


2 kommenttia:

  1. Missä olitte valmentautumassa? Ihana vaalea pohja maneesissa :) Hyvin menitte!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) Valmennus oli Tuusulassa Pop Stablesilla, ja pohja on ihanan vaalea.

      Poista