perjantai 13. huhtikuuta 2018

Osteopaatin käsittelyssä

Perjantaina Chainalla oli vuorossa jotakin uutta, osteopaatti Tiinaa Katajan käsittely. Chainaahan on hierottu kuukausittain, ja mitään isompaa ei ole ikinä löytynyt, perinteinen jumi on vasemmassa lavassa sekä satunnaisesti jotakin muuta pientä. Jumit ovat aina auenneet hyvin, ja kuukauden väli on todettu sopivaksi. Nyt päätin kuitenkin kokeilla jotakin uutta muiden positiivisen palautteen perusteella, ja onkin mielenkiintoista nähdä huomaanko tällä eroa tammassa. Hierontaan Chaina reagoi aina todella hyvin, ja on todella hyvä sen jälkeen aina. Harmikseni en päässyt itse mitenkään paikalle ollessani iltavuorossa, mutta äitini oli tallilla kuuntelemassa kaikki neuvot ja palautteet jotta itse saan parhaan mahdollisen tiedon hoidon kulusta.

Olin lähettänyt Chainasta videoita sekä kertonut sen heikkoudet jotta niihin olisi helpoin puuttua. Chainanhan heikkoutena on hypätessä se että se askeleen laskeutumisen jälkeen vaihtaa laukan ristille takaa, jonka se saattaa jo korjata muutamassa askeleessa. Tasaisella Chaina ei puolestaan vaihda ristilaukalle, vaan vaihtaa puhtaasti jos se haluaa tehdä vaihdon. Videon katsomisen jälkeen Tiinalla olikin jo epäilys siitä mikä Chainassa voisi olla isoin ongelma, ja tunnustellessa tämä osui oikeaan.

Tiinan mukaan Chainan tulisi hypätä edestä pyöreämmin, sillä nyt se laskeutuessaan jännittää kaulaansa jolloin hyppy töksähtää hieman alastullessa ja ylälapa menee jumiin. Chaina jännittää nimenomaan kaulaansa vain vasemmalta puolelta, jolloin ristilaukka korostuu oikeassa kierroksessa ja hyppy painuu oikealle kun Chainan vasenpuoli on jännittyneempi. Aiheen ajankohtaisuus korostui vielä hyvin, sillä juuri tiistaina hyppäämisen jälkeen puhuimme Petran kanssa siitä kuika Chainan tulisi hypätä edestä hieman pyöreämmin, aivan kuten se tiistaina tekikin. Usein hypyt ovat hieman kiireisiä jolloin hyppy ei ole tarpeeksi pyöreä edestä vaikka takaa onkin. Chainan säkä oli tästä johtuen mennyt hieman vinoon, ja satuloiden kanssa tuleekin olla todella tarkka että niissä on ekstra paljon säkätilaa sillä ne ottavat helposti kiinni satulaan. Nyt kun kaulan jumi saatiin auki, aukesi myös lapa sitä kautta ja säkä jälleen suoristui.

Tiina oli epäillyt, aivan kuten monet muutkin ja välillä myös itse, että Chaina olisi takaa myös jumissa. Näin ei kuitenkaan ollut, ja tammasta ei löytynyt mitään sanomista takaa. Myös selkä oli täysin kunnossa, enkä voi olla tilanteeseen kuin tyytyväinen. Parastahan oli se, että vaikka jumeja löytyi Chainasta, ne eivät olleet ollenkaan pahimmasta päästä ja kaikki aukesivat myös täysin, eikä niitä ollut montaa. Seuraavan kerran Tiina suosittelikin vasta toukokuun loppuun jotta nähtäisiin onko tammassa tapahtunut muutoksia. Käsittelyn aikana tammassa oli kuulemma näkynyt hyvin erilaisia tuntemuksia: milloin Chaina ihmetteli, milloin nautti ja milloin koitti välttää tilannetta kun jumeja avattiin.
2 kommenttia:

  1. Paljonko maksaa osteopaatin hoito? Uskotko että siitä on enemmän apua kuin hierojasta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli sadan euron luokkaa. Ainakin se mitä olen kuullut muilta tutuilta on ollut hyvin positiivista jonka takia kokeillaan vielä uudestaan. Mielenkiintoista oli, että verrattuna hierontaan en ainakaan ensimmäisellä kerralla tuntenut selkään eroa liikkeessä, kun taas hieronnan jälkeen tuntee selkeästi kuinka avonaista liike on. Haluan kuitenkin ehdottomasti antaa tälle mahdollisuuden ja luotan siihen että hoidolla saa tuloksia aikaan. Kahden kerran jälkeen voin sitten katsoa koenko tästä olevan niin paljon hyötyä verrattuna hintaan, vai kokeilemmekpo jotakin muuta.

      Poista