sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Satulakaupoilla Hipposportissa, satularakkautta omistajalle

Perjantaina vuorossa oli minulle kauan odotettu päivä kun pääsimme Chainan kanssa Hipposportiin satulakaupoille. Estesatulan odotin olevan hyvä Chainalle, sillä se liikkuu ja hyppää sen kanssa mielellään, mutta koulusatula oli meille huono ja se painoi lapoja ja säkää taaempaa. Kyseinen satula onkin palvellut meitä varsin pitkään, se on aikoinaan hankittu Vivanille mutta sopinut sen jälkeen myös Battrolle ja vielä kaksi vuotta sitten Chainalle. Nyt kuitenkin kun tamma on saanut lisää lihasta ja muuttanut muotoaan siitä mitä se oli Suomeen tullessaan on satula muuttunut epäsopivaksi.
Iso säkä ja paljon lapatilaa, siinä Chainan vaatimukset satulalle 

Estesatula olikin sopiva, Aten mukaan aivan täydellinen. Tämä olikin todella ihana kuulla, sillä rakastan meidän estesatulaa istua enkä olisi missään nimessä halunnut luopua siitä. Satulan alle ei tarvitse laittaa mitään, mutta hypätessä pidän geelin käytöstä sillä pehmentää hypyn alastuloa. Koulusatula olikin huonompi, muokkauksella sitä olisi voinut parantaa mutta päätimme vaihtaa satulan sillä tiedän että kohta se olisi taas puristanut jostain. Lisäksi koulusatula on ollut koko 17,5 ja liian iso  minulle joten olikin ihana sovittaa itselleni paremman kokoisia satuloita. Kuten Atte totesi, Chainan vanha satula oli malliltaan hieman "vanha" sille, sillä uudemmissa satuloissa leikataan lavoille juuri enemmän tilaa.

Lähdimme katsomaan Chainan selkään sopivia satuloita, ja toiveena oli käytetty satula sillä koulusatulamme on kuitenkin "kakkossatulamme" vaikka sillä mennään enemmän. Tärkeintä on että satula sopii hevoselle, mutta sen pitää olla myös ratsastajalle sopiva. Löysimme kolme sopivaa satulaa jotka näyttivät istuvan hyvin hevoselle, ja lähdimme niiden kanssa maneesiin. Yksi satuloista oli ruskea, mutta päätin silti kokeilla sitä sillä mustana vastaavia satuloita oli vain uutena, ja sillä olisi ollut hintaa 1500enemmän, joka ei ollut aivan sen arvoista.

Parempaa kuvaa Helenistä en muistanut ottaa, mutta tästä näkee jo kuinka isot polvituet satulassa on 


Ylempänä uusi satula, alempana vanha. Tässä näkee hyvin kuinka paljon enemmän tilaa uusi satula antaa lavoille ja on aivan eri muotoinen ylhäällä
Ensimmäisenä kokeilinkin tätä satulaa, mallina Prestigen Helen. Pidin satulasta siitä kuinka lähelle siinä pääsi hevosta, ja satula oli muutenkin aivan ihana istua. Kuitenkin siinä häiritsi minua isot ulkonevat polvituet, ja mietinkin tulisivatko ne hiertämään minua myöhemmin sillä nyt ne tuntuivat ottavan aina välillä kiinni liikaa. Toisena satulana oli Prestigen D1 x-zero, josta pidin todella paljon. Ensimmäinen tunne oli, että satulassa jäi korkeammalle kuin edellisessä mutta muutaman kierroksen jälkeen tähän tottui jonka jälkeen kaikki satulassa tuntui helpolta. Viimeisenä kokeilussa oli Passierin GG extra, joka oli kyllä hyvä, mutta tuntui Prestigien jälkeen todella kovalta. Chainalle kaikki satulat sopivat yhtä hyvin, se liikkui niissä hyvin mielellään joten päätöksen pystyi tekemään oman tuntuman pohjalta.

En itse tuossa kohtaa tiennyt satuloiden hintoja, ja päädyin satulaan numero kaksi. Siinä kohtaa selvisi että tämä oli tietysti sovitetuista satuloista kallein. Minulla on jokin ihmeellinen taito onnistua aina valitsemaan kallein vaikken edes tietäisi hintoja, aivan kuten nyt. Tuon mallin etuna on juuri se, että siinä on leikattu erikseen lavoille tilaa, jonka takia se varmasti onkin Chainalle niin hyvä. Ainoa harmitus tässä satulasa olikin sen hinta, sillä käytettynäkään satula ei ollut halpa, tai edes sinnepäin. Toiveissa onkin nyt, että satula kestää seuraavat kymmenen vuotta, aivan kuten vanha Top Dressage. Menin heti lauantaina tuolla satulalla, ja en voi muuta kuin sanoa että olen täysin rakastunut tuohon satulaan!


2 kommenttia:

  1. Hei onpas hassua - aloin lukemaan tätä blogia ihan muutama päivä sitten, kun löysin sen sattumalta ja perjantaina olin teidän kanssa samaan aikaan ratsastamassa ja katsoin, että näyttääpäs hevonen samalta kuin tässä blogissa. Ilmeisesti olikin sitten sama haha. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varsin hauska sattuma kyllä :D Maailma on välillä aivan käsittämättömän pieni, aikoja tulla maneesiin on paljon ja vielä harvemmin olemme satulan sovituksessa.

      Poista