keskiviikko 4. huhtikuuta 2018

Ypäjä Easter Show, rytmin hakemista ja kauden ensimmäinen rusetti

Viime sunnuntaina meillä oli vuorossa kauden toiset kisat, kohteena Ypäjä. Luokkina olivat tällä kertaa 110cm ja 115cm. Verryttelyssä Chaina oli hyvä, se kuunteli hyvin mutta imi esteille hyvin jolloin lähestyminen oli helppoa. Noudatinkin tällä kertaa Mikon neuvoja ja ravailin ja laukkailin pitkällä ohjalla jotta Chaina sai vain hölkätä kevyesti lihaksensa lämpimästi, ja vasta hyppäämisen alussa rupesin vaatimaan siltä enemmän. Radat itsessään olivat sopivan haastavat, tosin siellä oli meille muutamia todella haastavia kohtia, kuten heti kaarteesta tulevia pystyjä, sekä esteiden vasen reuna seinässä kiinni jolloin hyppy painuu helpommin oikealle, aivan kuten meille tapahtuu muutenkin helposti.

Kaikki hyppykuvat: Vaasan urheilukuvausEnsimmäisellä radalla mokasin heti kaksi ensimmäistä estettä, sillä en nähnyt paikkaa kunnolla ja nyppäsin Chainalta ylimääräisiä askeleita lähestymiseen. Erityisesti ensimmäisen esteen jälkeinen huono hyppy aiheutti itselleni pienen tasapainon menetyksen sekä jalustimien poismenon jalasta, jolloin kaarteessa hain omaa tasapainoani jolloin Chaina sai painaa sisäänpäin niin paljon kuin vain pystyi. Onneksi tässä kohtaa hevonen oli todella skarppi jaloistaan, ja kakkosen jälkeen sain itseni keskittymään ratsastukseen hieman paremmin jolloin linja onnistui hyvin. Siitä seuraavat pari estettä onnistuivat hyvin, jonka jälkeen linja 6-7-8 tiesin olevan meille radan vaikein tehtävä. Kutoselta seiskalle keskityin vain siihen että saan Chainan painettua seinälle josta se pyrki puolestaan tulemaan pois parhaansa mukaan. Suora suhteuttu siitä vielä kasille oli vaikea, ja muistankin kuinka viime vuonna kaksissa peräkkäisissä kisoissa painuimme liikaa sisään jolloin menimme jälkimmäisestä esteestä ohi. Nyt varauduin tähän entistä paremmin, ja hyvin voimakkaalla oikealla pohkeella pysyimmekin linjalla suorana. Viimeisenä ollut kahden askeleen linja sujui myös hyvin, ja Chainan ansiosta pääsimme uusintaan.
Uusinnan alku sujui hyvin, sarjalle paikka ei ollut aivan ideaali mutta se ei tuottanut ongelmia Chainalle. Uusinnan vaikein este olikin meille suoraan kaarteesta tullut pysty, mutta ristilaukasta huolimatta pääsimme sen puhtaasti yli, kuten myös viimeisen esteen. Tuloksena 0-0, jolla lopulta sijoituimme viidenneksi ja Chaina pääsi vuoden ensimmäiseen palkintojenjakoon. Luokkien välissä ei ollut niin paljoa aikaa, jolloin Chaina ei päässyt traileriin lepäämään kuten usein on päässyt ja kun odottelua tuli kuitenkin jonkin verran, huomasin 115cm verryttelyssä tamman olevan hieman väsynyt. Suurin imu esteille oli loppunut, ja mietin jo olisiko parempi vaihtoehto ollut jättää luokka välistä.


Radan ensimmäinen este oli meille heti haastavalla tiellä oleva pysty, ja kun laukka ei ollut täysin tasapainossa lähti siitä mukaan puomi. Sen jälkeen sain rytmiä hieman paremmin kuntoon ja kakkoselle tuli hyvä hyppy. Kaarre esteen jälkeen oli kuitenkin vaikea jälleen meille, mutta sarjalle pääsimme hyvin sisään, mutta b osalla Chaina otti puomin matkaan. Kaareva suhteutettu linja oli meille helpompi tähän suuntaan, ja tässä kohtaa laukka rupesi rullaamaan paremmin vihdoin. Loppurata sujui ihan hyvin, Chaina tuntui selkään selvästi hieman väsähtäneeltä jolloin laukan laatu kärsi, mutta pääsimme maaliin lopulta 8 virheellä jotka tulivat alkuradasta.


Kokonaisuutena olen päivään tyytyväinen, sillä erityisesti kun muistelen viime vuoden kisoja hallikaudesta, on menomme siihen verrattuna selvästi parempaa. Ensimmäisellä radalla alku oli omalta osaltani hieman hakemista ja nypin turhia askeleita, mutta muuten muistin ratsastaa ennemmin eteen kuin taakse. Erityisesti toiseen rataan olen tyytyväinen, sillä vaikka Chaina ei imenyt niin hyvin esteille kuin on tehnyt viime aikoina, muistin ratsastaa eteen ja rytmi pysyi läpi radan ihan hyvin kunnossa. Laukan suhteen on vielä tehtävää, mutta uskon että sen saa kuntoon kunhan saamme vain ratoja taas alle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti