sunnuntai 20. toukokuuta 2018

Hieno hevonen, parempi mieli -RidersInn 13.5

Sunnuntaina vietimme äitienpäivää RidersInn:ssä kisoissa hypäten 110cm ja 115cm. Nyt oli äiti perinteisesti mukana, ja viimeksi isänpäivänä olin samassa paikassa kisaamassa, silloin isä mukana. Mietin pitkään onko huono vaihtoehto hypätä jälleen kaksi luokkaa Riihimäen jälkeen, mutta päädyin kuitenkin kahteen sillä luotin Chainan jaksamiseen. Verrytelyn tein viime kisojen tapaan sillä se toimi hyvin, Chaina pysyy rentona ja energiaa säilyy radalle. Verryttelen Chainan juuri siinä muodossa missä se haluaa, otan sen ensimmäisellä kerralla pyöreäksi, mutta jos se sen jälkeen haluaa nostaa päänsä, se saa sen tehdä. Usein verryttely sujuukin hyvin pitkissä muodossa kaula ylhäällä lähes pitkällä ohjalla, ja hevonen on rento kun hyppääminen aloitetaan. Hyppyjen määrät pidin vähäisenä molemmissa luokissa, ensimmäisessä verryttelyssä niitä oli 6-7, ja toisessa viisi. Jos hevonen tuntuu hyvälle ja kuuntelee, jätän sen siihen sillä tämä sopii Chainalle. Battron kanssa tämä ei  varmasti olisi ollut sopiva verryttely tapa, ja Chainan kanssa olen oppinut tähän vasta pikkuhiljaa kun olen huomannut mitkä asiat toimivat ja mitkä eivät.

Kaikki kuvat Minttu/aaveen.net
110cm radalla aloitin perinteisesti hieman alitemmossa, mutta sen jälkeen sain rytmistä kiinni ja kakkoselle tuli hyvä hyppy kaarteesta. Kaksi ensimmäistä estettä Chaina puri kuolaimeen ja tappeli tuntumaa vastaan, jonka jälkeen se päästi onneksi irti ja oli mukava ratsastaa. Vaikka kolmoselle tulimme hieman lähelle, lähti rytmi rullaamaan siitä paremmin ja sain hevosen kunnolla avuille. Sarjalle asti rata sujui hyvin, jonka jälkeen hetkellisesti unohdin missä seuraava este on, mutta onneksi unohdus oli lyhytaikainen ja okserille sai hyvän hypyn. Välissä olisi pitänyt ottaa hieman enemmän kiinni tai ratsastaa eteen, mutta Chaina oli jälleen hyvin hereillä. Kaarre sujui hyvin viimeiselle esteelle ja pääsimme jatkamaan uusintaan.

Olin suunnitellut uusintaan teit jotka mennä, ja ne onnistuivat hyvin. Chainaa on helppo kääntää esteen jälkeen, mutta ennen estettä haluan saada sen suoristumaan kunnolla sillä tiukkojen kaarteiden jälkeen minulla on välillä vaikeus ylläpitää vielä rytmiä. Viimeiselle linjalle käänsin tiukemmin sillä este oli pysty, ja välissä sekosin hieman rytmistä mutta Chaina lähti rohkeasti hyppyyn, ja hyppy venyi juuri sopivasti tuurilla ja pääsimme puhtaasti maaliin. Tuloksena 0-0 jolla sijoituimme kolmanneksi. Lukuunottamatta viimeistä estettä olen rataan tyytyväinen, ja erityisesti uusinnassa kaarteet etenivät hyvin ja rytmi pysyi läpi radan.


115cm verryttelyssä keskityin vain löytämään hyvän fiiliksen, ja se onnistuikin hyvin. Pitkästä aikaa ykköselle tuli hyvä hyppy, ja kakkoselle myös. Tiesin jo edellisestä radasta että välissä pitää ottaa kiinni jos sen haluaa tulla kuudella, mutta sen sijaan lähdin puskemaan Chainaa ja lopussa jäin vain odottamaan Chainan päätöstä. Tässä kohtaa onneksi heräsin kun Chaina oli suorittanut hypyn, sillä seuraavana oleva sarjalle tulo ja kaareva linja oli meille radan vaikein tehtävä. Paikka oli aavistuksen huono, ja hyppy ei lähtenyt kovin tasapainoisesti, mutta pääsimme sen puhtaasti. Sen jälkeen sain itseäni otettua niskasta kiinni, mutta suoralle linjalle tullessa ponnistus oli hieman lähellä ja mukaan tarttui puomi. Viimeiseltä esteeltä mukaan tuli vielä toinen puomi kun hyppy ei venynyt tarpeeksi eteen ja tuloksena 8virhettä.


Kokonaisuutena olen päivään todella tyytyväinen, ja erityisesti onnellinen siitä miten hyvin hevonen toimii. Laukat olivat jälleen paremmin jo kunnossa, ja rytmi pysyy jo varsin hyvin läpi radan. Itse teen lähestymisissä välillä turhia askeleita, mutta onneksi mukaan mahtuu myös parempia ratkaisuja. Rytmi ja rentous ovat löytyneet nyt aivan uudella tavalla, ja selkään tuntee kuinka tyytyväisenä ja iloisena hevonen hyppää mikä on tärkeintä. Sen kautta koko ratsastus muuttuu helpommaksi, ja molemmilla on kivaa.


Radan jälkeen Chaina saa lähes poikkeuksetta isot kiitokset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti