sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Hyppääminen piristää mieltä

Joutuessani nyt tekemään kolme viikkoa hyvin pitkää päivää töissä kahden työn takia, jäi tällä viikolla valmennus välistä. Ensu viikolla meillä on kuitenkin Chainan kanssa kisat tiedossa jonka takia en halunnut pitää hyppyvapaata viikkoa, etenkin kun olemme hypänneet ulkona vasta kerran. Päätinkin lauantaina hypätä pientä rataa itsenäisesti, etenkin kun esteet olivat valmiina kentällä oli kynnys hypätä vielä pienempi. Tarkoituksena oli saada vain muutamia hyppyjä ja pientä radanpätkää jotta kisoihin voisi lähteä hyvillä mielin.


Aloitin hyppäämisen pienellä pystyllä jota tulin ympyrällä, tarkoituksena löytää hyvä rytmi ja saada laukka pyörimään kaarteen läpi. Chaina oli jälleen todella menossa ja imi esteille hyvin, jolloin lähestymiset tuntuivat helpoilta. Esteen jälkeen kaarre puolestaan aiheutti tällä kertaa haasteita, mutta keskityin korjaamaan laukkaa nyt ulkoavuilla sillä helposti otan Chainaa liikaa sisäohjasta jolloin teen seuraavasta kaarteesta vain vaikeamman itselleni. Vasemmassa kierroksessa Chaina puolestaan meinasi painaa hyvin voimakkaasti oikealle, jolloin keskityin siihen että saan käännettyä sitä jo esteen päällä vasemmalle jotta kaarre tulisi sujuvasti emmekä poukkoilisi edestakaisin Chainan hakiessa oikealle itseni halutessa mennä vasemmalle. Nyt kaarre sujuikin paremmin, mutta kuten videolta hyvin näkee oli kaksi askelta hieman kiihtyviä takaa kun Chaina halusi ampaista hieman enemmän eteen. 

Ensimmäisen radan tulin pienemmällä korkeudella, ja radan alku ei ollut paras mahdollinen. Chaina puskee kauemmalta lyhyeltä sivulta kokoajan pois, ja samaan aikaan jokin ötökkä tuli Chainan korviin jonka seurauksena se rupesi ravistelemaan päätään juuri ennen ponnistusta ja sekä hypyn aikana. Kaarteen aikana kuitenkin ötökkä lähti ja sain hevosen avuille, mutta toisella lyhyellä sivulla Chaina lähti jälleen puskemaan sisäänpäin reunalta. Lyhyt sivu olikin meille päivän haaste, sillä molemmissa kierroksissa Chaina puski pois reunalta jolloin tie seuraavalle esteelle meinasi aina leikkautua lyhyemmäksi. 
Toinen rata sujui myös ihan hyvin. Toisella esteellä johon oli pidempi lähestyminen, tuntui paikan näkeminen olevan vaikeampaa ja nypin laukkaa lähellä turhaan pois, mutta tämän jälkeen rytmi löytyi hyvin. Totesinkin äidille, että tänä vuonna tähän asti hyppääminen on tuntunut harvinaisen kivalta ja vaivattomalta. Loppukautena viime vuonna rytmi tuntui pikkuhiljaa löytyvän, ja se on tähän mennessä löytynyt vain yhä paremmin jonka seurauksena lähestymiset tuntuvat helpoilta ja paikan näkeminen on helpottunut. Myös oman varmuuden ja ratkaisujen tekemiseen on tuntunut löytyneen uusi varmuus, ja uskallan tehdä selässä ratkaisuja ja Chaina puolestaan tekee sen mitä pyydän eikä lähde tekemään omia päätöksiä. Toivotaan että tämä jatkuu kesän läpi, mutta nyt kaikki tuntuu hyvältä. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti