torstai 31. toukokuuta 2018

Keskittyminen herpaantuu ajoittain

Jälleen noin viikko myöhässä estevalmennusta, mutta toisaalta tämän viikon hypyt jäävät välistä niin ei tule useampia videoita silti putkeen. Chainalla oli tänään osteopaatti jonka jälkeen se saa viettää tällä viikolla hieman kevyempää elämää jonka jälkeen normitreeni jälleen jatkuu. Pienet lomat tekevät hyvää ja Chaina pääsee taas jatkamaan pirteämpänä.

Kuvat RidersInn:stä ja kaikki ovat Mintun ottamia (aaveen.net)
Mamman tsemppariViime viikolla Chaina oli jälleen parempi hypätessä eikä siinä ollut enää edellisviikon hitautta havaittavissa. Ulkona on viime aikoina erityisesti kotona huomannut että laukka etenee hyvin ja on rentoa, jonka seurauksena monet linjat ovat helposti meinanneet jäädä hieman ahtaammiksi. Tämä on vain hyvä, mutta itseni tulisi muistaa tämä heti alussa ja odottaa linjoilla jolloin välit olisivat heti alusta alkaen rennompia.

Ensimmäinen rata meni omalta osaltani sähläämiseksi ja keskittyminen oli jossain aivan muussa kuin ratsastuksessa. Ensimmäinen linja jäi todella ahtaaksi enkä ratsastanut pidätteitä ollenkaan läpi. Toinen linja oli puolestaan todella kiireinen ja jahtasin Chainaa. Sarjalle sain hyvän paikan, mutta aivan kuten edelliselle linjalle mutta hypyt olivat kaikkea muuta kuin laadukkaita. Viimeinen linja sitten kruunasakin sen kuinka paljon olin keskittymätön. Välissä ratsastin ensiksi eteen jonka jälkeen jäin selkään vain odottamaan ratkaisua ja linja tulikin viidellä askeleella. Viimeinen hyppy yksittäiselle pystylle oli ehkä radan paras, paikka oli hyvä mutta hyppy varsin paljon lavoilla.
Tulimmekin koko radan uudestaan, nyt itseni keskittyessä siihen että ratsastan enkä vain säädä selässä jotakin ilman ajatusta mistään. Tälläkin kertaa linja jäi hieman ahtaaksi, mutta nyt askeleet olivat hieman tasaisempia. Toinen linja ja sarja sujuivat hyvin, ja nyt kuuden askeleen linjaan sain tasaiset askeleet eikä viimeinen askel ollut juuressa. Myös viimeinen pysty oli parempi ja tähän oli hyvä lopettaa.

Kisoissa keskittyminen onnistuu sillä suoritukseen lataa hieman jännitystä ja haluaa onnistua. Tämä voi ajoittain johtaa yliyrittämiseen, mutta usein rytmi kuitenkin löytyy muutaman esteen jälkeen. Kotona meillä on usein vielä parempi rentous johtuen siitä että kotona ei ole jännitystä. Puolestaan haittapuolena tässä on välillä se, että keskittyminen herpaantuu kun katsoo kavereiden suorituksia ja omat ajatukset saattavat välillä sen takia jäädä hieman sivuun. Olen aina ollut sellainen, että tarvitsen välillä hieman herätystä jotta rupean keskittymään. Nyt kontrollin pieni katoaminen sai minut taas keskittymään, ja eiköhän tämä muistu taas vähintään muutaman seuraavan hyppykerran ajan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti