sunnuntai 10. kesäkuuta 2018

Jumpalla heikkouden parantamista

Torstaina vuorossa oli jälleen hyppäämistä, ja tehtävänä oli erityisesti hyvin pitkä jumppalinja jonka avulla oli tarkoitus päästä puuttumaan Chainan yhteen heikkouteen hypätessä. Oksereilla Chaina ei aina veny tarpeeksi ja se laskee takasensa liian nopeasti maahan jolloin okserin takapuomi välillä putoaa. Nyt kentällä olikin pitkä jumppa, jonka viimeinen okseri oli varsin lähellä päätyä, mikä sai aikaan sen että hevonen haluaa käänntyä jo hypyssä, ja sitä kautta myös takaset helposti laskeutuvat hieman aiemmin.
Aloitimme kuitenkin ravi lähestymisellä pienelle pystylle, josta jatkoimme kaarevalla linjalla toiselle pystylle. Tämä sujui ihan hyvin, ja Chaina oli hyvinkin innoissaan kun sillä oli viikon taukoa hyppäämisestä. Tässä suunnassa tehtävä sujuikin ihan hyvin, mutta oikeassa kierroksessa laukassa oli pitkästä aikaa enemmän haasteita. Emme olekaan pitkään aikaan hypänneet selkeällä kaarella joka on Chainalle hyvin haastavaa. Tähän vaikutti varmasti myös se, että tamma oli enemmän innoissaan kuin normaalisti jonka takia rentous oli hieman hakusessa joka puolestaan lisää ristilaukkaa.

Jumpan aloitimme aivan pienellä korkaudella, ja hyvä että mahduimme väleihin kun Chainalla keitti niin paljon. Useamman toiston jälkeen meno hieman rauhottui, mutta väleissä minun piti keskittyä todella paljon siihen etten mene yhtään liian eteen ylävartalollani sillä muuten emme olisi mahtuneet väliin. Meille paljon haastavampaa oli kääntyminen vasemmalle, sillä Chaina painaa aina enemmän oikealle. Nyt vastassa oli kentän pääty joka korosti kääntymistä, jonka takia jouduin todella keskittymään siihen että pysymme keskellä ja saamme sujuvan käännöksen vasemmalle. Okserin nostessa tekstin alussa mainitsema heikkous korostuikin ja hypyt meinasivat laskeutua liian ajoissa. Pudotuksen jälkeen Chaina korjasi vihreensä, ja tähän oli hyvä lopettaa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti