torstai 7. kesäkuuta 2018

Koulukuuri alkoi

Viime viikonloppuna Chainan lähes viikon kestänyt osittainen kesäloma loppui ja viikonloppuna tunnustelin hevosta osteopaatin jäljiltä. Eroa aiempaan ei oikeastaan ollut, sillä Chaina on ollut viime aikoina todella mukava ja kiva ratsastaa. Lauantaina hevoset pääsivät myös ensimmäistä kertaa laitumelle, mikä aiheutti tammassa ajoittain pientä jännitystä kun kentän vierellä laukkaili hevosia laitumilla. Tämä aiheutti pitkästä aikaa todella läheltä piti tilanteen ja meinasin lentää selästä, mutta onneksi Chaina oli kiltti säikähdyksen jälkeen ja löysin tasapainoni takaisin. Chainahan käyttää tarhassa aina bootseja, ja meillä on iso varasto eri värisiä, sillä Hööksissä ei ole ikinä saman kokoisia samanvärisiä kahta paria. Tämän vuoksi tamma onkin usein sirkusbootseissa ulkona, ja aamutalli saa käyttää luovuuttaan kuinka ne ovat jalassa. Tällä kertaa ne olivat hienosti lomittain, ja kun ratsastuksen jälkeen vuorossa oli laitumelle menoa jätin ne ratsastukseen jalkaan tuomaan uskottavuutta kouluratsastukselle...
taputuksia ponille

Oma ongelmani on aina ollut kilometrin mittaiset ohjat. Chainan haaste on puolestaan sen muoto ja pitkänä kulkeminen. Nyt vihdoin, reilun kahden vuoden jälkeen olen löytänyt tavan saada sitä kulkemaan paremmin oikein päin, mutta nyt muoto on mennyt liian syväksi. Lisäksi muodon tulisi nousta enemmän ylämäkeen, mutta en ole uskaltanut vaatia sitä kun olen saanut sen vihdoin kulkemaan paremmin avuillani. Se, että olemme päässeet tähän pisteeseen on vaatinut jo monta kertaa hammasten kiristystä kun Chaina on vastustellut tapaa liikkua. Nyt se on tyytyväinen ja rento pidemmällä kaulalla, jonka takia olen halunnut pitää sen tyytyväisenä.

Lauantain kuvat ja videot kuitenkin herättivät minua, ja tällä viikolla olemmekin käyneet kahdessa kouluvalmennuksessa. Olemmekin keskittyneet nostamaan muotoa korkeammalle lyhyinä pätkinä, sillä se on Chainalle rankkaa eikä se missään nimessä jaksa kulkea siinä koko tuntia. Maanantaina pätkät olivat lyhyitä, mutta keskiviikkona tamma tsemppasi alkutunnin todella hienosti. Tämä vaatii itseltäni todella paljon keskittymistä, sillä ohjat valuvat kädestäni kuin huomaamatta jonka jälkeen Chaina pääsee valumaan taas alas. Keskiviikkona kuitenkin tuli jälleen todettua, että näitä alempana olevia hetkiä pitää tarjota tai tammalla menee herne nenään täysin. Muutaman kierroksen pidemmällä kaulalla kulkemisen jälkeen se jaksaa taas tsempata ja kantaa itseään paremmin. Nyt tavoitteena onkin nostaa muotoa pikku hiljaa jotta saadaan meno kummankin osalta ryhdikkäämmäksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti