perjantai 13. heinäkuuta 2018

Kolmen viikon hyppytauon jälkeen Nevalan valmennuksessa

Chaina on viimeksi hypännyt Ainon kisoissa, lähes kuukausi sitten. Tuon jälkeen kävimme vuositarkastuksessa, ja viime viikkoisten Saksan ristiäisten takia hyppytaukoa tuli vielä viikko lisää. Ennen lomalle lähtöä menin muutaman kavaletin, mutta muuta emme ole kisojen jälkeen menneet.

Chaina oli heti alkuun menossa, mutta kuunteli kuitenkin hyvin. Verryttelyn aloitimme isossa rennossa ravissa ja laukassa, jonka jälkeen taivuttelimme lyhyemmässä ravissa ja laukassa. Keskityimme erityisesti käsiini, ja siihen että ne ovat oikeassa kohdassa. Kuten koulutunnilla, ongelmanani on jatkuvasti valuvat ohjat, jonka jälkeen kädet ovat sylissä ja ohjat liian pitkät. Kari painotti erityisesti sitä, että käsien paikka on tarpeeksi edessä jotta tasapaino ei olisi sylissä ja hypyissä vaikea pitää.

Kaikki kuvat Nea Levonius
Aloitimme hyppäämisen pienellä pystyllä oikeassa kierroksessa, ja esteen jälkeen laukka oli ristiä erityisesti alkuun. Ensimmäiset kerrat olivat varsinaista hakemista, ja sopivaa rytmiä oli hieman haastava löytää tauon jälkeen. Kuten videolta näkee, olivat lähestymiset alkuun hieman epätasaisia ja sopivan paikan ja tuntuman löytyminen haastavaa. Karin mukaan tärkeintä oli kuitenkin keskittyä siihen että asiat ovat kunnossa esteen jälkeen, sillä sen avulla lähestyminen saadaan onnistumaan seuraavalle esteelle, sillä etenkin alussa esteiden ollessa pieniä on tärkeämpää saada homma toimimaan esteen jälkeen.

Tunnin alussa Kari kysyi isoimpia ongelmiamme, jotka enemmän kuin mielelläni kerroin jotta niitä pystyisi harjoittelemaan. Tällä hetkellä yksittäisenä ongelmana ovat isot, leveät okserit, tai siis nämä ovat ongelma itselleni sillä niitä emme ole tulleet niin paljoa. On uskomatonta kuinka mieli toimii, 115cm radoilla okserit tuntuvat kivoilta ja pieniltä, mutta 120cm okserit ovat yhtäkkiä paljon isomman näköisiä. Viime kisoissa tämä korostui, jonka jälkeen olenkin halunnut päästä treenaamaan leveämmillä suuremmilla oksereilla, erityisesti sarjoilla. Nyt meillä olikin sarjassa sopivasti kahden askeleen sarja, jossa b-osan okserista tehtiinkin leveämpi.

Tässä näkee hyvin kuinka Chaina tekee parhaansa kun paikka on ollut huono ponnistuksessaVaikka taukoa olikin hieman, on ihana huomata kuinka sopiva rytmi tuntuu nyt löytyneen radalla. Sain radalle heti ensimmäiselle esteelle hyvän rennon hypyn josta pääsimme jatkamaan rennosti pystylle. Yksittäiselle pienelle okserille saimme  hyvän hypyn jossa laukka eteni myös hypyn jälkeen. Sarjalle pääsimme hyvin sisään, mutta ponnistuksessa Chaina aivan hieman empi ja kiskaisin oikeasta ohjasta, mutta jalalla olin menossa. Hyppy lähti silti ilmaan, mutta takajalat eivät kerenneet huonosta ponnistuksesta mukaan jolloin otimme puomit matkaan. Seuraavalle linjalle tulimme hieman kiireellisesti sisään enkä rauhoittanut itseäni välissä jolloin olimme jälkimmäisellä pystyllä hieman lähellä. Radan viimeinen este oli kapea trippeli, ja kapeat esteet ovat aina vaikeita lähestyä itselleni. Chaina kuitenkin hyppäsi trippelin hyvin, eikä välittänyt ollenkaan esteen kapeudesta.

Viimeisellä radanpätkällä korjasimme edellisen radan virheen, eli sarjan johon yhdistimme edellisen okserin ja jälkimmäisen suoran linjan. Yksittäisellä okserilla olimme hieman lähellä, mutta Chaina oli hyvin hereillä. Nyt pääsimme sarjalle paremmin sisään, ja keskityin siihen että minulla oli tuntuma okserilla lähes pelkässä vasemmassa ohjassa jotta hyppy ei painuisi oikealle. Viimeinen linja oli nyt parempi ja odotin hieman enemmän välissä jolloin paikka jälkimmäiselle pystylle oli hyvä. Tähän oli hyvä lopettaa, sillä sain korjattua kaikki virheet ja hevonen tuntui todella hyvältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti