perjantai 31. elokuuta 2018

Muualla treenaamassa

Kun tasasella on sujunut yhä paremmin, on hyppääminen ollut ylä- ja alamäkeä kuten olen kirjoittanut. Nyt onneksi minulla on nyt suunnitelmia kuinka lähteä ratkaisemaan tilannetta, ja ensimmäisenä askeleena olemme lähteneet kotitallin ulkopuolelle treenaamaan. Yksi syy tähän on jo pelkästään se, että kotona Chaina on toiminut paremmin mutta muualla ei niinkään.

Eron ratsastettavuudessa on huomannut hyvin heti kun olemme poistuneet kotitallilta. Chaina on todella paljon jännittyneempi, ja välttelee tuntumaa selvästi. Tämän vuoksi onkin ollut hyvä ettei treeni ole jäänyt yhteen kertaan, ja ero oli jo toisella kerralla parempi. 
Huomaan kuinka hyvää treeniä itselleni on tässä mennä muualle treenaamaan, sillä jo pelkästään hevonen on erilainen ratsastaa. Huomaan että etenkin alkuun muualla myös laammannun selkään enemmän kuin kotona, ja kun hevonen vielä hieman taistelee tuntumaa vastaan ei meno ole rentoa. Siksi onkin todella hyvä että nyt on tiedossa paljon muualla menoa, jolloin pois kotoa lähteminen muuttuu yhä helpommaksi, niin itselleni kuin hevoselle, kun en jännitä selässä niin paljoa ja Chaina tottuu jälleen muualla menoon. 

Nyt Chainasta huomasi, että se oli jälleen askeleen enemmän oma itsensä hypätessä. Siitä näki että se nautti hyppäämisestä, imi esteille ja eteni. Kuitenkin ongelmat ovat vielä taka-alalla, ja niitä ratkotaan jokaisella hyppykerralla. Erityisesti tähän vaikuttaa oma käteni, joka muuttuu paljon epätasaisemmaksi etenkin ensimmäisellä kerralla uusilla esteillä. Muutamassa välissä näkee kuinka joudun ottamaan pidätteet hieman turhan reippaasti, sillä pidätteet eivät meinaa tulla täysin läpi. En kuitenkaan halua vaihtaa vahvempaa kuolainta, sillä useimmiten Chaina on sen verran herkkä edestä että pidätteet tulisivat liikaa läpi. Iso ongelmani on se, etten ratsasta jalalla tarpeeksi jonka takia vahvempi kuolain ei myöskään toimisi. Loppuun tulimme vielä pitkää vettä helpotettuna, ilman edessä olevia laatikoita, ja kapeampana. Ensimmäisellä kerralla Chainaa vielä hieman jännitti, mutta se lähti rohkeasti hyppyyn paikalta, ja toisella kerralla pääsimme jo suoraan yli ja siihen oli hyvä lopettaa tältä kertaa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti