sunnuntai 26. elokuuta 2018

Onneksi ympärillä on ihania ystäviä


Mietin pitkään kirjoitanko aiheesa ollenkaan vai annako sen unohtua, mutta päätin tarttua aiheeseen. Vajaa pari viikkoa sitten huomasin illalla eräällä hevosihmisten rakastamalla foorumilla otsikon joka sopi viime aikaisiin ongelmiimme Chainan kanssa. Avattuani keskustelun, tunne vahvistui että se koski minua ja Chainaa, eikä niin positiivisessa valossa.

Tuolla palstalla vastaavanlaiset kirjoittelut ovat ikävä kyllä lähes arkipäivää, ja moni on saanut siellä lokaa niskaansa. En ole ikinä ymmärtänyt mitä ihmiset saavat siitä että haukkuvat toisia julkisesti ja haluavat satuttaa ja tuottaa pahaa mieltä toiselle tarkoituksella. Julkaistessani videoita, kuvia ja tekstiä ratsastuksestani tiedostan että asetan itseni muiden nähtäväksi ja arvosteltavaksi. En ole läheskään niin taitava kun haluaisin olla, ja tiedostan tuhat ja yksi virhettä ratsastuksessani. Uskon, että tämä on jokaiselle ratsastajalle tuttu tunne, sillä kehitettävää on aina. On taitavampia ja vähemmän taitavampia ratsastajia, mutta kuinka ilman harjoittelua pystymme ikinä kehittymään?

Ratsastus on minulle harrastus, ja vain harrastus.  Harrastus jossa on tarkoitus pitää kivaa. On selvää, että kun toisena osapuolena on elävä olento, ei kaikki ole aina helppoa, eikä edes kivaa. Tärkeintä minulle on kuitenkin se, että suurin osa ajasta jonka tähän harrastukseen käytän on positiivista, ja niistä vähemmän negatiivisista asioista selvitään. Siinä kohtaa kun negatiiviset asiat kasvavat liian suureksi ja harrastusksen positiivinen puoli jää pienemmäksi, on aika miettiä mitä tehdä jatkossa. Näin olenkin kerran tehnyt, sillä negatiiviset puolet lajista tuntuivat liian raskailta. Tauon aikana sain pohtia tilannetta, ja totesin että saan silti kaikista lajin tuomista haasteista huolimatta tästä niin paljon positiivia asioita elämääni, ja päätin jatkaa. 

Kuten olen tännekin useasti kirjoittanut, haluan ajatella asioita positiiviselta kannalta. Tämä ei tarkoita, ettenkö tiedostaisi tai hyväksyisi negatiivisia asioita, mutta pyrin löytämään jokaisesta asiasta myös sen positiivisen puolen. 

Miksi? 

Koska hyvät ja positiiviset asiat auttavat jatkamaan. Ne saavat näkyviin toivon myös epätoivon hetkellä, ja auttavat uskomaan että asioista voi selvitä. Se, mitä tuon julki tänne tai muuhun sosiaalisen mediaan, on hyvin pieni puoli harrastuksestani. Se, kuinka paljon pohdin ja katson asioita eri kanteilta ei välity tänne, ja käyn tämän keskustelun niiden ihmisten kanssa joiden koen antavan minulle apua sillä hetkellä. Kestän kritiikin, ja pyrin oppimaan asioista joissa olen epäonnistunut. Se, että kirjoitan valmennuksesta postauksen jossa käyn läpi valmennusta, ei tarkoita että se olisi kaikki mitä olen ajatellut kyseisestä hetkestä. Näen valtavasti virheitä jokaista videota tai kuvaa katsoessani itsestäni, mutta olen oppinut myös ajan kanssa olemaan armollisempi itselleni. 


Se ei tarkoita ettenkö tiedostaisi jokaista virhettä jos ei tuo sitä tekstissä esille. Tarkoituksenani on että tuon aina epäkohtia erityisesti itsestäni esille, mutta pyrin löytämään myös niitä hyviä asioita. En koe, että saavutan sillä mitään haukkuessani itseäni joka kerta jokaisesta näkemästäni virheestä, en vaikka jokaisella ratsastuskerralla heilun ja huojun, kädet vispaavat eri suuntiin, jalat eivät pysy paikalla enkä tajua miltä menoni näyttää kaahatessamme ympäri kenttää kannukset kyljissä. Jos teksteistä on välittynyt kuva että syytän tästä kaikesta vielä hevosta, olen epäonnistunut todella pahasti. 

Kestän sen, että minut haluttiin julkisesti saada kaikkien silmien eteen, ja antaa kaikkien nähdä huonot puoleni. En sano että nautin siitä, tai että se olisi saanut oloani mukavaksi, mutta hyväksyn sen. Se mikä minua tässä kuitenkin loukkasi ja ärsytti eniten, oli se että mukaan vedettiin myös muita ihmisiä. Tämä on myös se syy, minkä takia mietin otanko aihetta enää esille. Kerroin tästä keskustelusta sen ilmestyttyä poikaystävälleni, ja hänen kommenttinsa oli "Olen aina pitänyt teitä hevosihmisiä hieman hulluina, kaikki aika ja raha menee harrastukseen. Tämä keskustelu nostaa hulluuden uudelle tasolle. Missä muussa lajissa halutaan nostaa yksittäiset amatööriharrastajat kaikkien silmien eteen, vain jotta heistä voidaan puhua pahaa."

Tämä pitää mielestäni hyvin paikkaansa, ja saa erityisesti pohtimaan sen mitä se on keneltäkään pois jos toisella menee hyvin tai huonosti. Ketä toista se ärsyttää enemmän kuin itseäni, hevosen omistajaa ja ratsastajaa, jos pilaan oman hevoseni ratsastamalla sillä väärin. Erityisesti, jos se jotakuta häiritsee niin paljon, voi sen tulla sanomaan minulle kasvotusten. 

Tämä keskustelu joka ryöpytti minua, sai myös näkemään kuinka paljon ihania ystäviä minulla on ympärilläni. Sen sijaan että asia olisi vain sivutettu, sain tsemppiviestejä, halauksia ja tukea ympäriltäni. Tuntuu jopa, että minun puolesta ympärilläni oltiin paljon vihaisempia asiasta sen tekijälle. Itse totesin että hyväksyminen on paras vaihtoehto, mutta ympärilläni asiaa ei todellakaan hyväksytty. Se tuotiin hyvin selvästi esille, ja vielä tälläkään hetkellä en voi olla kuin kiitollinen siitä kuinka ihania ihmisiä ympärilläni on, sekä tallilla että sen ulkopuolella. 

Sen sijaan, että keskustelu olisi saanut minut masentuneeksi, se sai minut sisuuntumaan vain enemmän. En muiden takia, vaan itseni. Harrastan tätä lajia itseni takia, en muiden, ja minulle tämä harrastus on todella tärkeä. Toisaalta, tämän lajin parissa kuluu iso osa vapaa-ajasta, jonka takia on ympäröivät ihmiset joiden kanssa on tekemisissä ovat hyvin tärkeitä ja heidän kanssaan viettää paljon aikaa. Ja tällaisella hetkellä, kun joku jossain haluaa pahaa, on ihana huomata että ympärillä on henkilöitä jotka antavat sinulle tukea juuri niinä hetkinä kun sitä tarvitaan. Näinä hetkinä sitä vasta huomaakin kuinka onnekas on kaikesta huolimatta. 

Vielä pieni pätkä viime viikolta. Paljon on tehtävää, mutta ajoittain tuo laukka tuntuu jo todella hyvältä selkään. 

6 kommenttia:

 1. Juuri näin! Näin sen kirjoituksen ja olin pöyristynyt, miten joku tallikaveriksi itsenään kutsuva kehtaa. Loppu hyvin kuitenkin tilanne 6-0 Sinun eduksesi, olet miljoona kertaa fiksumpi kuin tämä ns. tallikaverisi ja luultavasti parempi ratsastajakin. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Inhottaviahan tälläiset tilanteet ovat, mutta onneksi tilanne päättyi hyvin osaltani.

   Poista
 2. Voi ei! Taas on olleet haaskat vauhdissa. :(
  Itsekin olen joutunut hötölän kynsiin pariin otteeseen ja eihän se ole ikinä kiva lukea niitä tekstejä itsestään. Tsemppiä sulle aivan älyttömästi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eihän se ikinä ole mukava lukea itsestään kommentteja joilla muut haluavat tarkoituksellisesti loukata sinua. Onneksi nämä hetket unohtuvat kuitenkin ja hyvät asiat täyttävät mielen :)

   Poista
 3. Todella ikävää kuulla että olet saanut lokaa niskaasi tuolta p*skan ruskealta sivustolta. Olen aina ajatellut, että ihmiset joilla on aikaa valitella ja haukkua muita tuollaisella sivustolla ei ole omat asiat niinkuin he itse haluaisivat ja haluavat muutkin samaan suohon missä itse ovat. Minusta kenenkään loukkaaminen ei johda yhtään mihinkään, päinvastoin tälläiset pahentavat vain tilannetta. Tästä johtuen en itse suostu tukemaan sivustoa eli en käy ollenkaan siellä. Omasta mielestäni kys. sivusto pitäisi oikeasti lopettaa sillä siellä on loukattu niin monta hevosurheilulle täysin omistautunutta ihmistä ilman syytä. Osaltaan tämäkin vaikutti siihen miksi halusin itse vain vähin äänin poistua "nettimaailmasta" ja tarjota vain yhtä somea, sillä olen liikaa oppinut arvostamaan tietynlaista yksityisyyttä varsinkin hevosasioissa, sillä tässä lajissa tuntuu että kun kertoo jotain niin ihmisillä olisi oikeus revitellä asiaa ja tehdä täysin absurdeja johtopäätöksiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo pitää niin paikkaansa. Tup pitää niin paikkaansa että kun on kertonut jotain, siitä voidaan päätellä mitä tahansa. Tämän takia onkin niin tarkkaa kelle puhuu ja mitä jotta aivan vääriä asioita ei lähdetä kuvittelemaan. Sen vuoksi onkin todella tärkeää että oikeasti lähellä olevat ihmiset ovat niitä joihin voi luottaa, ja puhua asioista ilman että tarvitsee pelätä mihin asia lähtee leviämään. Tuo sivusto on kyllä satuttanut niin montaa ihmsitä, ettei mitään rajaa. Tuntuu käsittämättömältä että sivusto saa vieläkin pyöriä tuolla tavoin, ja asialle ei tehdä mitään.

   Poista