perjantai 14. syyskuuta 2018

Syksy on tuonut täysin uuden motivaation

Syksy on virallisesti saapunut, sillä puin Chainalle tänään talliin loimen ensimmäistä kertaa. Ulkonakin Chaina on tähän asti ollut muutamaa poikkeusta ottamatta nakuna, mutta nyt päivät ovat selvästi kylmempiä ja sateisempia. Toivotaan että pelkällä puuvillaloimella ja kuoriloimella pärjää mahdollisimman pitkään, sillä en kaipaa vielä ollenkaan kylmempiä ilmoja.

Loppukesä ja alkusyksy eivät ole menneet suunnitelmien, mutta nyt valo näyttää taas kirkkaammalta loppu vuotta ajatellen. Hevosten kanssa on oppinut sen, että suunnitelmat voivat muuttua koska tahansa mutta juuri tällä hetkellä asiat taas näyttävät olevan hyvin. Vaikka suunnitelmat eivät ole menneet kuten alunperin olisin toivonut ja suunnitellut, on syksy tuonut myös paljon hyviä asioita eteen.

Tasaisella hyvän tunteen löytyminen alkoi jo keväällä, ja kuin ihmeen kanssa koko kesä ja alkusyksy on ollut tasaisesti nousujohteista. Edessä on paljon tehtävää, mutta ajoittain Chainasta saa jo todella mukavan tunteen etenkin laukassa, ja onkin nyt ollut todella mukava päästä työstämään tammaa. Itselleni on haasteena tällä hetkellä se että tiedän miltä hevonen tuntuu kun se on todella hyvä ja kuinka haluaisin sen liikkuvan, mutta Chainalta ei voi vaatia kuitenkaan liikaa kerralla jotta sen motivaatio pysyy hyvänä ja se haluaa tehdä töitä. Tuon hevosen ehdottamasti parhaita puolia on sen loistava työmotivaatio, ja haluan vaalia että se tulee pysymään.

Kesän aikana olen pystynyt nostamaan vaatimustasoa hitaasti, ja tämän on huomannut myös hevosesta. Chainan kunto on noussut selvästi kesän aikana, ja hyvältä tuntuvat hetket ovat selvästi lisääntyneet kerta kerralta. Vaikka kisat ovatkin unohtuneet, olemme matkustelleet Chainan kanssa senkin edestä muualle treenaamaan. Tuleva viikonloppu on ensimmäinen kuukauteen kun emme ole muualla hyppäämässä, ja yksi väliviikko tekee varmasti hyvää sillä ensi viikolla on jälleen Mikon valmennus.

Pitkästä aikaa on ollut hauska käydä myös uusien valmentajien valmennuksissa, ja olen saanut todella paljon ideoita lisää hyppäämiseen. Odotankin tulevia hyppykertoja innolla, sillä Chaina on nyt tuntunut kerta kerran jälkeen paremmalta. Kuten viimeksi Maijun valmennuksesta kirjoitin, on paljon hyvää kehitystä tapahtunut, mutta toki hyvin paljon vielä edessä. Jotain tasaisella on kuitenkin saatu tehtyä oikein, sillä ympyrällä hyppääminen ei ole ikinä onnistunut yhtä hyvin kuin syyskuun alun valmennuksessa. Chaina laskeutui nimittäin joka kerta myötälaukassa kahdeksikkoa hypätessä, ja ylläpiti laukan läpi kaarteen. Pieni asia, mutta meille niin vaikea. Yksi parhaista asioista tässä lajissa onkin se, että vaikka pienet onnistumisen tunteet ja ideat voivat nostaa motivaation täysin uudelle tasolle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti