tiistai 9. lokakuuta 2018

Hallikauden aloitus

Kotikisojen jälkeen oli Chainan kanssa tarkoitus katsoa miten yhteistyö toimii kisoissa kodin ulkopuolella, ja sopivaksi kohteeksi valikoitui Stable Novan ykköstason kisat. Luokkana oli jälleen 100cm kuten kotikisoissa jotta vain pääsisin näkemään kuinka hevonen toimii. Verryttely oli hieman ahdas, ja kun välistä oli jäänyt ratsukoita jäivät hyppymme pelkästään pystyyn. Tämä ei onneksi niin paljon haitannut sillä tiesin luokan olevan pieni, ja pystyt Chaina hyppäsi hyvin jolloin radalle pystyi lähtemään hyvin mielin.

Kuvat viime vuodelta Hyvinkään kisoista
Rata oli itsessään kiva, sopivasti tekemistä mutta ei mitään kovinkaan vaikeaa. Hallikaudelle siirryttäessä huomaa aina kuinka nopeasti tehtävät tulevat toisensa eteen. Tämän huomasi nytkin hyvin, ja kun ensimmäisellä linjalla otin turhan pidätteen en saanut korjattua rytmiä koko radan aikana. Kuten kotikisoissa, keskityin nytkin lähinnä siihen että tulen suorana ja hyvin esteelle ja saan Chainan tasapainoon kaarteissa.

Heti ensimmäisellä linjalla nappasin ylimääräisen askeleen väliin sillä etukäteen ajattelin ratsastavani välin seitsemällä askeleella. Oikealle kaartaminen on kuitenkin minulle ja Chainalle vaikeaa, ja ensimmäiseltä esteeltä laskeutuessa keskityin korjaamaan laukkaa ja tuomaan meidät keskelle jonka takia otin laukkaa hieman turhaa pois. Kaarteessa keskityin jälleen tasapainottamaan Chainaa liikaa ja unohdin ratsastaa eteen, jonka seurauksena tulimme myös seuraavalla linjalle hyvin hitaasti ja väliin tuli yksi ylimääräinen askel. Seuraavalla linjalla laukka jälleen rullasi paremmin eteen, ja väliin ei tullut ylimääräisiä askeleita. Viimeiset kaksi estettä sujuivat myös hyvin ja pääsimme uusintaan.

Olin jo etukäteen päättänyt etten tee uusinnassa liian tiukkoja teitä, ja tavoitteena oli päästä maaliin hyvällä mielellä. Teinkin pitkät tiet, ja tuloksena oli hitaahko 0-rata. Omaan ratsastukseeni en ollut niinkään tyytyväinen sillä minun olisi pitänyt ratsastaa paremmassa rytmissä läpi radan. Chaina puolestaan teki kaiken kuten pyysin, ja tämä oli kuitenkin kisatauon jälkeen kaikista tärkeintä. Oman itseni takia mieli olisi tehnyt hypätä toinen luokka vielä jotta olisin voinut ratsastaa paremmin, mutta hevonen ansaitsi palkinnoksi päästä kotiin hyvän suorituksen jälkeen.

Tällä tasolla hidas tempo ei vielä aiheuta ongelmia, mutta jos haluan päästä nostamaan tasoa minun on ratsastettava paremmassa temmossa jotta hyppääminen on hevoselle reilua. Nyt hitaammassa temmossa pystyn korjaamaan Chainan tasapainoa paremmin ja se korjaa myös itse laukkoja, jonka takia tempo jää helposti hitaaksi. Tiedostan kuitenkin itse, että emme pysty ikinä kehittämään isompaa laukkaa jos en treenaa sitä jonka takia onkin tärkeää että saisin saman tasapainon myös isompaan laukkaan, ja pystyisin korjaamaan virheitä myös tässä. Tarkoituksena ei ole, että ratsastus muuttuisi yhtään sen kiireellisemmäksi, vaan saada laukka aktiivisemmaksi ja paremmin polkevaksi jolloin rytmi paranee ja hyppääminen muuttuu hevoselle helpommaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti