torstai 4. lokakuuta 2018

Kotikisoista selvitty

Sunnuntaina uskaltauduimme hyvin pitkän tauon jälkeen kotikisoihin. Tauko on tehnyt hyvää, ja treeneissä yhteinen sävel tuntuu jälleen löytyneen, ja nyt oli hyvä nähdä ensiksi kotona kuinka se toimisi radalla. Menimme vain yhden luokan, sillä nyt tärkeintä oli että kisoissa oli kivaa ja kun ensimmäisellä radalla Chaina teki kaiken mitä pyysin ei ollut tarvetta lähteä hyppäämään toista rataa.

Verryttelyssä Chaina oli todella kiva ratsastaa, rento ja imi hyvin esteille. Vaikka kotikisat eivät itsessään ole jännittävä tilanne, on kisatilanne silti aina kisatilanne. Nyt tähän vielä vaikutti tauko, sekä se että muutamat edelliset kisat ovat olleet varsinainen riman alitus. Mitä pidempi aika edellisistä kisoista on, huomaan että sitä enemmän luon niistä itselleni paineita. Tämä on tyhmää, mutta ei niin helposti poistettavissa. Tiedän jo nyt, että seuraavat kisat ovat taas itselleni helpommat ja rentous löytyy helpommin. Toisaalta, kun muistelin kuinka paljon jännitin esimerkiksi kaksi vuotta sitten kisoissa, on tilanne tällä hetkellä huomattavasti parempi. Siinä missä aiemmin menin kisoissa  lukkotilaan enkä saanut tehtyä selässä mitään jonka jälkeen tein kaiken yhdessä askeleessa, muistan nyt jo ratsastaa ja hengittää radalla enemmän kuin mitä aiemmin.

Kaikki kuvat Nea LevoniusNyt isoin haaste radalla oli se, että olin koko ajan hieman mukavuudenhaluinen ja ratsastin koko radan hieman alitemmossa paremmin alla olevalla hevosella. Toisaalta tämä oli hyvä, sillä nyt Chainalla oli perusradan läpi paremmin paino takajaloilla mikä näkyi siinä että koko rata sujui uusintaan asti myötälaukassa. Huomaan että hypätessä lähden ylävartalolla vielä aivan liian ajoissa hyppyyn mikä tekee Chainan hyppäämisestä paljon vaikeampaa sillä se ylimääräistä painoa lavoille jolloin hypystä tulee etupainoisempi.

Perusradalla isoin haaste oli jo aiemmin mainitsemani alitempo. Jokaiselle linjalle otin yhden ylimääräisen askeleen, mitä ei hetkeen ole tapahtunut. Toisaalta hyvänä puolena tässä oli se, että paino pysyo perusradalla paremmin takaosan päällä ja tamma oli rento, minkä seurauksena koko rata sujui myötälaukassa. Uusinnassa puolestaan lisäsin hieman tempoa ja kaarteet olivat hieman tiukempia, jonka seurauksena ristilaukkaa tuli selvästi enemmän kun loin Chainaan painetta. Tuloksena hieman kiireisestä uusinnasta oli yksi puomi. Pitkän tauon jälkeen 0-4 tulos oli hyvä vaikka oma ratsastukseni ei niinkään. Chaina teki kaiken kuten pyysin, ja tähän olikin hyvä lopettaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti