maanantai 5. marraskuuta 2018

Tiukkoja kaarteita ja paino takajaloille

Torstaina vuorossa oli estevalmennus jossa pääpainona oli pienin kaarteiden ratsastaminen kavalettien avulla. Valmennuksen alussa keskityimme kunnolla siihen että hevonen saataisiin kunnolla avuille, ja tähän jäi toivomisen varaa. Meillä oli ensimmäistä kertaa hypätessä beris kuolain, ja Chaina tuntuu tykkäävän itse tästä kuolaimesta ja imee sitä hyvin. Tasaisella sen kanssa on vielä hieman hakemista tällä kuolaimella ja erityisesti nyt tuntuman saaminen oli varsin haastavaa.

Chainan kanssa tasaisen tuntuman saaminen on aina ollut haastavaa, ja pikku hiljaa tilanne on lähenyt paranemaan kun olen oppinut ratsastamaan hieman paremmin hevosta. Paljon tuntuman ja muodon kanssa on vielä tekemistä, mutta etenkin tasaisella hyviä hetkiä on jo varsin paljon. Hypätessä tasaisen tuntuman ja pyöreämmän muodon saaminen on vielä huomattavasti haastavampaa, ja erityisesti laukassa tämä korostuu. Osittain uskon tämän johtuvan siitä, että olen ollut liian "kiltti" tammalle hypätessä enkä ole vaatinut siltä ensimmäisen kahden vuoden aikana estevalmennuksissa alkuun pyöreyttä, jonka vuoksi Chaina on tottunut pääsevänsä helpommalla. Tähän ei auta kuitenkaan kuin treenaaminen ja säännöllinen vaatiminen jotta hevonen tietää mitä siltä halutaan, ja itse opin ratsastamaan Chainaa niin että saan sen pyöreämmäksi ja muodon pysymään siirtymien läpi. Juuri siirtymiset askellajin sisällä ovat meille vaikeita, ja kuten Mikon treeneissä viimeksi huomasin hyvin, en saa hevosta pysymään tasaisena kun kokoamisia ja eteenratsastuksia tapahtuu nopeasti.Hyppäämisen aloitimme pienillä kavalateilla joita tulimme tiukasta kaarteesta lyhyellä tiellä. Vasemmasta oikeaan kierrokseen laskeutuessa Chainan haasteena on, että se usein laskeutuu vasemmassa laukassa jonka jälkeen vasta vaihtaa laukan. Oikeasta vasempaan kierrokseen tätä ongelmaa ei ole, ja laskeutuminen on helppoa myötälaukassa. Lopulta Chaina kuitenkin laskeutui myötälaukassa kun esteen jälkeen käännettiin oikealle. Sain kuitenkin hyviä ideoita siihen millä pystyn auttamaan oikeassa laukassa laskeutumista, ajatellen jo esteelle tullessa "väistättäen" vasemmalle oikealla pohkeella jolloin saan sen paremmin tulevan sisäpohkeen ympäri ja tulevalle ulko-ohjalle.

Kuvien puutteessa lokakuun tasaisen kuvia
Seuraavassa tehtävässä yhdistimme keskellä olevan okserin, ja tarkoituksena oli saada sama askelmäärä ennen ja jälkeen olevalle kavaletille  kootussa laukassa. Ensimmäinen väli oli meille oikeassa kierroksessa haastavampi, sillä keskityin siihen että saisin laskeutumisen oikeassa laukassa jonka seurauksena muistin koota hevosta vasta hieman liian myöhään. Vasemmassa kierroksessa tehtävä itsessään oli helpompi, mutta viimeinen tiukka käännös oikealle oli meille todella vaikea sillä Chaina lähes automaattisesti haluaa vaihtaa kaarteen aikana laukan takaa ristille.

Loppuun tulimme kavaletin jälkeen pitkillä lähestymisillä pystyn ja okserin. Pystylle tullessa ei ollut ongelmia kierroksen ollessa vasem ja sen vaihtuessa oikeaan. Oikeassa kierroksessa puolestaan pitkä lähestyminen oli haastavampi sillä Chaina olisi halunnut vaihtaa laukkaa esteelle tullessa eikä pysyä oikeassa laukassa. Loppuun tulimme esteet vielä yksittäisinä hieman lyhyemmillä teillä. Ensimmäisellä kerralla Chaina pääsi ampaisemaan eikä lähestyminen ollut tasaista nähnytkään. Toisella kerralla pääsimme hyvin sisään, ja vaikka olimme okserilla hieman lähellä hyppäsi Chaina hyvin ja rennosti johon oli hyvä lopettaa.

2 kommenttia:

  1. Tosi kivoja tehtäviä, täytyy laittaa itsekin kokeiluun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin olivat, ja vielä helppo kotona toteuttaa eivätkä vaadi paljon kantamista :)

      Poista