maanantai 8. heinäkuuta 2019

Kuulumisia arjesta ja ihana kesä

Varsa asioiden ohella tapahtuu myös muuta. Tai ehkä oikeammin, nyt pitkästä aikaa ei tapahdu oikeastaan mitään. Tuntuukin nimittäin oudolta, että kiireisen ja stressaavan talven ja kevään jälkeen olen nyt tilanteessa kun erityistä tekemistä ei ole. Sain nimittäin kesäkuun 10. päivä tehtyä ison urakan päätökseen ja palautettua gradun! Gradun tekeminen on ollut mielessä koko kevään, ja kun toukokuussa oli sen osalta loppupuristus, tuli myös Chainan astutus ja tähystysleikkaus kuvioihin. Toukokuu menikin aivan valtavaa vauhtia ohi, ja tunnit olivat välillä hyvin tiukassa. 

Toukokuun ajan tein onneksi vielä nelipäiväistä työviikkoa minkä avulla kirjoitukseen tuli yksi ylimääräinen päivä viikkoon. Kesäkuun alusta vaihdoin sopimuksen täysipäiväiseksi, ja kesäkuun ensimmäise puolitoista viikkoa menivätkin vauhdilla ohi kun viimeistelin gradua Chainan muuton ohessa. Nyt gradu on kuitenkin palautettu, mikä on isoin yksittäinen urakka koko opiskeluaikana. Välillä tavoite tuntui hieman mahdottomalta saavuttaa, mutta lopulta sain sen onneksi tehtyä vuoteen eikä se venynyt syksyyn. Opiskelut ovatkin nyt varsin hyvin paketissa, tosin valmistumista edellyttää vielä yksi opintopiste muuttuneen tutkintorakenteen vuoksi, ja kun sen saan kesälomalla tehtyä olen virallisesti valmistunut. 

Kesälomaa minulle oli kertynyt tälle vuodelle neljä viikkoa, mikä viime vuoden lomattoman kesän jälkeen on mukavaa vaihtelua. Pidinkin juhannuksen jälkeisen viikon lomaa, jolloin vain lepäsin ja nukuin kevään univelkoja pois. Vielä myöhemmin kesällä olen pitämässä  kahta viikkoa putkeen, ja yhden viikon säästin talvelle jos vaikka silloin lähtisi reissuun. Nyt kesällä ei ole oikeastaan mitään suunnitelmia, ja kun Chainan kanssa tilanteet menivät uusiksi olen aivan erilaisessa tilanteessa kuin ikinä aiemmin. 
Käyn tallilla silti yhtä usein kuin aiemmin, mutta lyhyen matkan takia aikaa myös siellä kuluu huomattavasti vähemmän, etenkin sen vuoksi että liikutus on vielä puolessa tunnissa päivässä. Itsellä alkaakin nyt totuttelu erilaiseen arkeen, kun töiden ohessa ei enää kohta tarvitse ollenkaan pohtia opiskeluita! Vielä tällä hetkellä niin outo ja vieras ajatus, sillä viimeiset kuusi vuotta ovat olleet töiden, opiskelun ja tallin yhdistämistä. Nyt aikaa jää aivan eri tavoin aiempaan nähden, ja myös taloudellinen tilanne helpottuu hieman, jo pelkästään senkin takia että Chaina on halvemmalla tallipaikalla ja teen itse täyspäiväisesti töitä. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti