sunnuntai 6. lokakuuta 2019

Ihana syksy

Syksy on saapunut nyt kunnolla, ja jälleen kerran ei voi kuin ihmetellä miten aika on kulunut. Syksyn yksi isoimmista asioista on ollut kihloihin meneminen, ja sen myötä häiden suunnitteleminen. Jos tähän asti on jännitetty varsaprojektia ja odotettu sitä, on sen rinnalle nyt tullut häiden odottaminen ja järjestäminen. Tämän avulla, tai sen takia, aika tuntuu menevän yhä nopeammin. Tiedän jo  varsaprojektista, että alun jälkeen arki jälleen tasantuu ja suunnittelu jää taka-alalle kun perusasiat on saatu järjestykseen. Ensi vuonna siis onkin paljon muutoksia ja ihania asioita tapahtumassa.

Kaikki upeat kuvat jälleen isän ottamiaChainan suhteen tuntuukin hassulta, että kiireisen alun jälkeen nyt kaikki on rauhoittunut ja nyt vain odotamme kevättä. Vielä tiineyden merkit eivät ole muuttuneet, eikä tiineyttä tule ajateltua enää samalla tavalla kuin aiemmin. Liikunta tapahtuu Chainan mielen mukaan, useimmiten käynnissä. Joinan päivinä tamma on kuitenkin ollut kuin painekattila ja lähdössä lentoon, jolloin olemme ravailleet ja laukkailleet lyhyitä pätkiä. Erityisen ihanaa on se, että tallimme viereiset pellot ovat ajettu sängiksi ja olemme päässeet pellolle nauttimaan ilta-auringosta. Isä pääsi ikuistamaan yhden näistä upeista ihanista hetkistä tällä viikolla, ja on ihanaa että saan näistä hetkistä Chainan kanssa muistoja.

Chainalle on tullut myös syksy, ja se on ruvennut aiempien vuosien tapaan aamu uniseksi. Aamulla tallissa se on hörisemässä ja odottamassa ruokia jonka jälkeen menee takaisin nukkumaan maaten. Sen jälkeen sillä ei ole mikään kiire ulos, vaan se pitää erikseen houkutella ja käskeä nousemaan. Tämä on ollut tamman tapa jo pitkään, kesäsin ja on valmiin ulos mutta syksyllä ja talvella se miellään nukkuu pitkään tallissa. Tästä huomaa hyvin että tamma on täysin kotiutunut ja rento nykyisessä paikassa, ja se tuntee olonsa turvalliseksi. Tuntuukin, että kaiken muun ohjelman rinnalla arki on tasaista että mitään ihmeellistä kerrottavaa ei ikinä ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti