Battro D.M

                                                   
                                                          18.6.2006-3.12.2015

    Kun yössä yksin vaeltaa, 
voi kaltaisensa kohdata
Ja hetken tie on kevyt kaksin kulkea
Ei etäisyys, ei vuodetkaan
ei mikään meitä erota
Kun hetken vain sut pitää saan
ja unohtaa
                                       
Tehosekoitin-Hetken tie on kevyt

Ensimmäistä päivää Suomessa
Battro on vuonna 2006 syntynyt  ruuna, suvultaan Quattro x Cavalcadour xx. Battro löytyi valmentajani Pinja Immosen kautta Hollannista, jossa kävimme yhdessä katsomassa 2013 kesäkuun puolessa välissä. Ensimmäisenä päivänä hyppäsimme huonolla pohjalla kotikentällä, ja toisena päivänä menimme muualle hyppäämään rataa.

Herra on kisannut 120 ratoja kaksi kautta, ja on nyt valmis 130 radoille, mutta omistajan keskittyessä nuoriin hän päätti myydä hevosen. Se on ollut koko ajan samalla ratsastajalla, joka on mukava ettei se kierrossa ole joutunut olemaan. Tasaisella sillä on kivat liikkeet, mutta en osaa oikein vielä muuta siitä sanoa. Lempinimenkin kaveri vielä tarvitsee, mutta eiköhän sekin ajan mittaa muodostu. 

Alunperin hevonen ei ollut yhtään sitä mitä ajattelin että hevoselta joka kotiin tulisi. Tarkoituksena oli hankkia jo hieman vanhempi, noin 10 vuotias, ehkä mielummin tamma kuten kaksi aiempaa hevosta. Tällä hetkellä, puolitoista kuukautta hevosen omistaneena en kuitenkaan voisi olla tyytyväisempi valintaani; se on juuri sellainen hevonen kun mitä halusin ja tarvitsin. Hypätessä se on hyvä opetusmestari, tasaisella hieman raaka, mutta äärimmäisen opettava.

Battron perusluonne on äärimmäisen kiltti ja se on hyvin utelias, mikä nopeuttaa paljon luottamuksen saamista siihen. Vaikka moni uusi asia sitä on jännittänyt se on valmis yrittämään parhaansa jos sitä vaan tukee ja rohkaisee. Ratsastaessa yhteinen sävel on pikku hiljaa alkanut löytymään, tasaisuutta vielä tarvitaan huomattavasti ja toivonkin että sitä rupeaisi pikku hiljaa löytymään nyt kun hampaat ovat kunnossa eikä suuhun enää satu.
Ensimmäiset kisat
Tämän kauden tavoitteena on saada luottamus kuntoon hevosen kanssa ja kiertää pienempiä kisoja, jotta ensi kaudelle olisi heti alkuun muistissa kisarutiinit. Ensimmäiset yhteiset kisat sujuivat hyvin meillä, luokkina olivat 80 ja 90, kummissakin tuloksina 0-0. Katsotaan vielä mitä kausi tuo tullessaan, mutta nyt ainakin näyttää varsin hyvältä tulevaisuutta ajatellen. 

Ensimmäinen kerta hevosen selässä, koeratsastus

2 kommenttia: